ВМРО започва серия от протести срещу правителството, съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки,

...
ВМРО започва серия от протести срещу правителството, съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки,
Коментари Харесай

ВМРО готви серия от протести срещу правителството

ВМРО стартира серия от митинги против държавното управление, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки, който е и един от тримата съпредседатели на политическата групировка. 

Според обява във фейсбук страницата на самия Джамбазки първият митинг ще е още на следващия ден, със събирателен пункт на площад „ Александър Батенберг “ в София от 11:00 часа. " Вътрешна македонска революционна организация провежда огромно автошествие, придружено с митинг. В 11:30 часа пред Министерски съвет ще бъде направена проява с изгаряне на непостижимите сметки за парно, ток, хранителни артикули и горива, които смазват българския народ към този момент повече от половин година. ", написа той

" Не разбирам за какво Министерски съвет не приема рационални решения, които биха понижили цените незабавно - понижаване на Данък добавена стойност върху сметките за ток, мораториум за продажба на ток от атомната ни електроцентрала на открито, мораториум върху заплащанията на парниковите газове от " Мариците ". Това ще понижи цената на тока незабавно и за консуматори, и за компании. Затова ще блокираме центъра на София с искане държавното управление да стартира да работи като държавно управление, за което са определени ", разяснява през днешния ден Джамбазки.

Темата за Република Северна Македония най-вероятно ще е мотивът за идващия митинг.

" Моят претекст и причина да се занимавам с политика е твърдата ми религия в отбрана на българската идея в Р Северна Македония - историческа и настояща. Изявления от вида " ние би трябвало да оставим настрани историята " са изцяло неприемливи, те са изменничество, както и тези, че " ще работим за бизнес, а човешките права ще ги оставим за след това ", сподели още евродепутатът.

Джамбазки заяви още, че западноевропейският хайлайф е полудял, щом го преследва и набеждава поради помахването му с ръка в края на негова изява в европарламента, което бе изтълкувано като като нацистки привет.  " От едно помахване в символ на единодушие към председателката, че няма да й преча, видяха нацизъм и фашизъм. На мен това ми приказва, че тези хора са тежко комплексирани и фрустрирани по тези тематики, че имат гузна съвест и на всички места им се привиждат нацисти, както и това, че се " търси под вола теле ". Те се подразниха от изявлението ми, че не би трябвало да има интервенция в Полша и в Унгария. Аз споделих: " България над всичко и да живее България ". Те това назовават тирада на омразата ", уточни Джамбазки. 

Той добави, че е написал подробни пояснения и е изпратил записа, където всичко се чува и вижда. " Аз в случай че желаех да върша такива жестове, каквито не върша, тъй като не са български, е по-логично да го направя на трибуната, където съм с всички " очи в очи ". Ето това е парадоксът на обстановката, която беше направена международна вест ", разяснява евродепутатът и уточни, че няма развиване по случая

" В момента има отчет, който споделя, че Европейската комисия мощно подлага на критика морската промишленост, тъй като изостават в ЛГБТИ-правата. В същото време се покачват цените на всичко. И освен в България, а и Белгия, и в цяла Европа. Ако попитаме някой тук дали е угрижен от положението на ЛГБТИ - бранша в морския превоз, в случай че ни схванат какво ги питаме, ще ни набият ", отсече още Джамбазки.

По-рано през днешния ден почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов назова Европейски Съюз и европейските институции " перверзия ", помолен от Българска телеграфна агенция да разяснява абсурда с жеста на Джамбазки, който се проверява от европарламента.  " Европейски Съюз и европейските институции се трансформират в Съветски съюз, където беше неразрешено всичко да казваш и да правиш. Това е перверзия! Европейски Съюз и европейските институции са перверзия ", съобщи Каракачанов. Според него Джамбазки е жертва на компромат, тъй като е неуместен. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР